Balkongliv.

Hur länge har jag inte lovat att jag ska fixa min lilla balkong. En liten oas, ett litet extra rum.

utrymmet är inte speciellt stort, så det krävs lite ansträngning. Dessutom hatar jag den kommunalgula panelen. Golvet ska målas om. Vi har fått färg. Inte heller lönt att lögga dit trallar, då ytan är så liten och kommer att täckas av odling, samt gummimatta.

Har fått bambupersienner av en granne, men även av Christelson, så jag kommer att testa att täcka just panelen. Ståltråd och kraftig sax.

DSC_1252

Den ska kortas en del. Krukan i bild med haschväxten ska slängas. Förut var bordet och stolen svarta. Men jag har sprejat om dem. Innan jag gjorde det gogglade jag på balkongbord och sådant på grund av platsbristen, för att hitta ideer. Så kommer jag till en bild som liknar min balkong, precis som den såg ut innan. Under står det mickandialog, hahahah.

Mittemot finns en soffa som jag ska visa sedan. Jättego.

Sedan har jag ju förodlat inne. Tomat, samt zucchinisticklingar, i en återanvänd jordgubbslåda.

DSC_1255

Rotsystemen har tagit sig ordentligt. Hoppas att det håller sig, och jag gör rätt..

Sedan behöver jag något rejält att odla ut dem i. Så ”hittade” Jag en gammal låda i skafferiet, som jag köpt på någon lantloppis för hundra år sedan. Den har bara varit där. Ska klä den med plast invändigt. Kostade typ 30 spänn.

DSC_1253

Sist men inte minst mitt lilla expriment. Nämligen den luftorkade egyptiska löken. Spännande. Känner mig lite som gubben i julfilmen, kan du vissla Johanna. Han som går ut och ser till sin ros varje dag.

DSC_1256

Vem vet?

kramisar

Annonser

10 thoughts on “Balkongliv.

 1. Jag tror det blir fint, jättefint. Man kan ju googla massor och få tips men du verkar ju redan ha klart för dig hur det ska vara, bambugrejen är jättebra att ha, skön mot både insyn och vind. Du måste visa det färdiga resultatet sen framöver, den oasen kommer att bli kanon. Kramisen

 2. Grrrr … ja, dina plantor var då fina, kan inte hjälpa att jag får ett avundsjukshugg i mitt hjärta. 😉
  Tanke på balkongen. När jag bodde i Stockholm/Nacka för hundra år sedan då klädde jag balkongväggarna med just sådan bambu … blev hur mysigt och bra som helst, ett par färgglada hängblomlådor och så där. Kommer bli toppenhos dig! Och jättesmart hängbord! 😀

  • Heheheh. Men jag ska inte ropa hej ännu. Men jag hoppas, hoppas, att det blir bra.
   Så roligt att du oxå har klätt med bambu. det där med färglada lådor lät som ett toppentips.
   kramisar

 3. Härligt med balkongliv, men jag har nog satt upp tyg på balkongen.Tyg som jag kan dra för eller dra upp i en fin färg.

  Kul att odla. Blir bra detdär.

  KRAM vännen

  • Tyvärr, så finns det inget med tyg, som passar. Balkongen är lite konstigt formad. sedan är det tre meter upp till balkongen ovan. man kan ju specialsy. kollade det alternativet. Snordyrt..
   kram vännen in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s